בשנה האחרונה ירדו ריביות המשכנתאות בארה"ב באופן משמעותי, מה שסיפק תמיכה נוספת ביכולת להשיג מימון איכותי לעסקאות ההשבחה שאליהן אנו מצטרפים. הדבר סייע, כמובן, להשיג מרווח נאה יותר מהתשואה השוטפת הנובעת מהשכרה (ר' https://www.facilfam.com/usinterest/).
כולנו מנסים להבין לאן נושבת רוח הריבית?
יש כנראה סיבות מגוונות, מאקרו כלכליות ופוליטיות, שהביאו, בסוף דבר, מפנה כה משמעותי בכיוון הריבית, מה שככל הנראה גם הזניק עוד את רמות המחירים בשוק ההון ועוד.
השאלה: מה הלאה?
שוק הדיור מושפע, כמובן, גם משיקולים רחבים יותר, במקרה זה, יעד אינפלציה נכון ומתאים על פי ה- FED האמריקני.
ניתן לראות, כי על אף שיעור תעסוקה הולך ועולה, שהוליד נתוני אבטלה נמוכים באופן מיוחד, עדיין שיעור האינפלציה איננו עולה, משמעותית בשנה האחרונה, ומחמיץ את יעד ה- FED:
החמצה, זו תקופה, של יעדי האינפלציה, עשויה להביא ללחץ מחודש להעלאת שיעור הריבית, ובכך להפחית שוב את כדאיות הרכישה ולצנן עוד יותר את שיעור העיסקאות הטובות שניתן להציע לשוק.
יתכן, מנגד, שעלייה בשכר העבודה, עשויה להשפיע השפעה חלופית.
שואלים אותנו רבות על ההשפעה של הפיקוח על מחירי הנדל"ן (שבולטים בעניין זה הצעדים של ניו-יורק, קליפורניה ואורגון).
התערבות של הרגולטור, קוראת, במקרים רבים, רק לאחר שהשוק מגיע לנקודת קיצון.
נקודת קיצון כזו, שמתאפיינת, בחלק מהמטרופולינים בעליה מחירי השכירות, באופן רצוף זה תקופה ארוכה, מה שהופך את השכירות של נכסים סבירים, במחירים סבירים, למשימה קשה ומתאגרת, עשויה בהחלט ליצור שינוי בשוק בו אנו פועלים.
היא עשויה ליצור כמה השפעות, בין היתר:
א. יהיה יותר קשה למצוא עסקאות value add איכותיות, היות ומשקיעים ינדדו החוצה ממדינות בהן הוטל פיקוח משמעותי, ויוסיפו לחץ נוסף של כספים גדולים על איזור קטן יותר, ועליית מחירים נוספת (דבר שיכול לסייע כמובן במימוש נכסים במחיר טוב יותר), אך הפחתה בעסקאות חדשות זמינות.
ב. סיבה טובה יותר לאספקה/ בניית נכסים חדשים לשוק בשל הפחתת הפער של ה- replacement cost.
עבור משקיעים בנכסי מולטיפמילי, פיקוח על מחירי נדל"ן מייצר שונות, שעשויה להשפיע בצורה משמעותית מאד על הריווח הפוטנציאלי מהנכס.
מעוניינים לשמוע עוד על השקעות איכותיות, נשמח להפגש.
אנו מתחייבים לשמור על הפרטיות שלך ולעדכן אותך רק בחומרים הקשורים להשקעות